Antwoorden op veelgestelde vragen

Hoe vergroot ik de kans dat mijn velgen of banden sneller verkocht worden?

  • Vul zo veel mogelijk afmetingen van je velgen of banden in. Zo zal je aanbieding hoger in de zoekresultaten verschijnen als op deze afmetingen wordt gezocht.
    Klik op de vraagteken-icoontjes om te leren hoe je de afmetingen van je velgen opmeet. Afmetingen zoals de steekmaat, naafgatdiameter en de ET-waarde kan je voor de meeste wagens eenvoudig opzoeken op websites zoals bv. www.steekmaat.be.
  • Vermeld het merk van de velgen in de titel van je aanbieding, bv.: "20 inch Dezent velgen". Vermeld het merk en het type van je wagen als het om originele velgen gaat, bv. "Originele BMW X5 velgen".
  • Voeg voldoende foto's toe aan je aanbieding.

Hoe krijg ik de beste zoekresultaten?

Geef de meest relevante zoektermen op bij "omschrijving" en zet de belangrijkste zoektermen vooraan.
Gebruik de andere invulvelden om de gewenste maten op te geven en zo de resultaten te filteren.

Hoe kan ik zoeken op afstand tot een aanbieder?

Er zijn twee mogelijkheden.
De eerste mogelijkheid is om binnen een bepaalde afstand van je woonplaats te zoeken. Hiervoor moet je aangemeld zijn en je woonplaats opgeven op je profielpagina.
De tweede mogelijkheid is dat je niet aangemeld bent. In dit geval kan je zoeken vanaf je huidige locatie. Deze functie moet dan ingeschakeld zijn op je toestel. Dit kan je doen door Velgenweb toegang te geven tot je locatiegegevens.

Hoe wordt de afstand berekend tussen mij en de aanbieder van de velgen?

De afstand wordt berekend van het centrum van je gemeente of van je huidige locatie tot aan het centrum van de gemeente van de aanbieder, in vogelvlucht.
Het is dus geen exacte berekening van de afstand of de route tussen jou en de aanbieder.
Ook wanneer je de afstand bepaalt van je huidige locatie, moet je er rekening mee houden dat niet elk apparaat je locatie exact kan bepalen.

Hoe kan ik de zoekresultaten sorteren op afstand tot de aanbieder van de velgen?

Als je de zoekresultaten wilt sorteren op afstand, moet je eerst in het zoekveld "Afstand" de straal opgeven waarbinnen je wilt zoeken.
Vervolgens kan je bij de zoekresultaten in de uitklaplijst "Sorteren op" de optie "afstand" selecteren.

Ik sorteer de zoekresultaten op datum. Hoe komt het dat de datums niet altijd oplopend zijn?

Als u bepaalde afmetingen opgeeft in uw zoekopdracht, worden aanbiedingen waarbij deze afmetingen niet werden opgegeven, getoond onder de aanbiedingen waarbij deze afmetingen wel werden opgegeven.
Aanbiedingen waarbij bepaalde afmetingen waarop u zocht, niet werden opgegeven, verschijnen in de zoekresultaten onder de hoofding "Overige zoekresultaten".
Daarom kan het zijn dat aanbiedingen met een nieuwere datum getoond worden onder aanbiedingen met een oudere datum omdat er bij de aanbieding met de nieuwere datum bepaalde afmetingen niet werden opgegeven.
Voeg je een aanbieding toe op de Velgenweb-website, zorg er dan voor dat je zo veel mogelijk afmetingen opgeeft. Op die manier verschijnt je aanbieding hoger in de zoekresultaten en wordt ze sneller gevonden door mogelijke kopers.

Zijn de afmetingen verplicht in te vullen als ik een aanbieding toevoeg?

De afmetingen zijn niet verplicht in te vullen. Je kan gerust afmetingen die je niet weet, leeg laten. Voeg je een aanbieding toe op de Velgenweb-website, zorg er dan voor dat je zo veel mogelijk afmetingen opgeeft. Op die manier verschijnt je aanbieding hoger in de zoekresultaten en wordt ze sneller gevonden door mogelijke kopers.

Waarom zijn bepaalde velden op de profielpagina verplicht in te vullen?

Naam
Je naam is zichtbaar op de website als je velgen aanbiedt of een bod uitbrengt.
Telefoonnummer
Je telefoonnummer is verplicht zodra je velgen aanbiedt en "Via telefoon" selecteert als contactmethode
Locatie
Je locatie is verplicht zodra je velgen aanbiedt, zodat gebruikers de resultaten kunnen sorteren op afstand. Je exacte locatie is niet zichtbaar, enkel de afstand tot het centrum van je woonplaats.

Kan ik zoekopdrachten opslaan?

Je kan eenvoudig je zoekopdrachten opslaan.
Vul het zoekformulier in en klik op "Zoeken". Je krijgt je zoekresultaten te zien. Klik nu op de knop "Zoekopdracht opslaan" naast de knop "zoeken". Je zoekopdracht verschijnt nu in de lijst bij het menu-onderdeel "Mijn zoekopdrachten".
Tip: Als je een zoekopdracht sorteert op "datum" en de zoekopdracht opslaat, kan je later eenvoudig checken of er nieuwe aanbiedingen zijn die voldoen aan jouw zoekcriteria.
Tip: Wens je wekelijks een e-mail te ontvangen als er nieuwe zoekertjes werden toegevoegd die voldoen aan jouw zoekopdrachten? Dit kan je instellen op je "Profielpagina" bij het onderdeel "Mijn inschrijvingen".

Kan ik mijn favoriete aanbiedingen bijhouden?

Stel: je hebt een interessante aanbieding ontdekt in de zoekresultaten maar je wil eerst nog verder zoeken om te kijken of er geen interessantere aanbiedingen zijn, alvorens je op deze aanbieding een bod wilt uitbrengen.
Dat is perfect mogelijk. Klik hiervoor op de aanbieding om naar de detailpagina te gaan en klik vervolgens op de knop "Toevoegen aan favorieten".
Als je nu terugkeert naar de zoekresultaten, zal je zien dat de aanbieding gemarkeerd is en dat je deze aanbieding ook terugvindt in de lijst "Mijn favorieten".

Hoe kan ik een bod uitbrengen?

Klik in de zoekresultaten op de aanbieding waarop je een bod wilt uitbrengen.
Op de detailpagina zie je rechts bovenaan "... €" met daarnaast de knop "bieden".
Vul hier het bedrag in dat je wilt bieden en klik op de knop "Bieden" en bevestig je bod.
Opgelet: Je moet aangemeld zijn om een bod te kunnen uitbrengen.

Kan ik mijn bod wijzigen?

Klik in de lijst "Mijn biedingen" achter het bod dat je wilt wijzigen op "Details".
Je komt nu op de detailpagina van de betreffende aanbieding.
Vul hier bij "... €" je nieuwe bod in en klik op de knop "Bieden".

Kan ik mijn bod verwijderen?

Klik in de lijst "Mijn biedingen" achter het bod dat je wilt verwijderen op "Verwijderen" en bevestig je keuze.
Je kan ook op de detailpagina van de betreffende aanbieding bij "... €" het bedrag "0" invullen en vervolgens klikken op de knop "Bieden".

Is een contactmethode verplicht als ik velgen aanbied?

Het is niet verplicht om een contactmethode op te geven.
Geef je geen contactmethode op, dan zullen de kopers enkel een bod kunnen uitbrengen. Je ontvangt een e-mail telkens wanneer een koper een bod uitbrengt. Er verschijnt ook een lijst met biedingen op de detailpagina van je aanbieding.

Ik heb nog verdere vragen over bepaalde velgen en/of hoe deze te monteren

Heb je nog verdere vragen? Aarzel dan zeker niet om het Velgenweb-forum te raadplegen of aan de forumleden je vraag te stellen.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Staat je vraag nog niet in deze FAQ of heb je opmerkingen of suggesties over de Velgenweb-website?
Aarzel dan zeker niet een mailtje te sturen naar info@velgenweb.be.